BAE Systems is recruiting a Patent Counsel in Farnborough, UK

Professional Engineer & PE Exam Forum

Help Support Professional Engineer & PE Exam Forum:

This site may earn a commission from merchant affiliate links, including eBay, Amazon, and others.

btbsilent

Well-known member
Joined
Oct 2, 2014
Messages
416
Reaction score
0
Patent Counsel
 
Specialism: Physics, Engineering or IT
 
Are you looking to develop your career as a Patent Counsel with hands-on exposure to the technology and an ability to influence patent strategies? We currently have a vacancy for a Patent Counsel at our site in Farnborough
 
As a Patent Counsel, you will be effectively engaging with the business unit to capture inventions, draft and prosecute patent applications, assist with the management of that business unit’s patent portfolio in accordance with its technology strategy.
 
This role will conduct opinion work, and police and enforce the patent portfolio, in accordance with the Group’s patent policies and procedures.
 
Your main responsibilities as a Patent Counsel will involve: 
 
Managing the business unit’s patent portfolio, including management of the drafting and prosecution of patent applications arising from the business
 
Promoting IP awareness within the business, and particularly amongst those in the business responsible for research and development work
 
Supporting the Head of Patents in achieving an appropriate patent application filing rate in key technology areas to enhance the strategic focus of the business’ patent portfolio
 
Implementing IP policies within the business, in particular policies relevant to patenting activity
 
Building effective relationships at all levels within the business so as to become an integral and essential part of the business’ value proposition
 
Working closely with IP Commercial team, leveraging their expertise to provide complete IP solutions that deliver maximum value to the business
 
 
Your skills and qualifications as a Patent Counsel will ideally include:
 
Experience of both UK and foreign patent work – harvesting inventions, filing, drafting and prosecuting patent applications, and preferably including matters of a contentious nature
 
Possess a good technical degree or equivalent, and demonstrate technical skill in areas relevant to the business unit (Aerodynamic, Mechanical or Electronics Engineering, or Physics)
 
Demonstrate commercial awareness of the value of patenting to the business, and be able to enthusiastically communicate this awareness at all levels in the business
 
Experienced at interacting directly with clients   (internal clients or practice clients), in particular with inventors and business management stakeholders to understand the technology and how this fits with the business plan (people owning the patents)
 
Experience of interacting directly with Clients (internal clients or practice clients), inventors and business managers would be desirable
 
Being a fully-qualified European Patent Attorney and/or Chartered Patent Attorney would be desirable; ideally with one to two years PQE although nearly-qualified with suitable experience will be considered.
 
 
What we're looking for in you:
 
You will need to show genuine passion for technology and innovation, combined with real talent and enthusiasm for patent attorney work.  You should have strong commercial awareness and an Investigating and questioning nature.
 
 
Salary: Commensurate with experience
 
Location: Farnborough
 
 
BAE Systems
 
BAE Systems is one of the world’s leading global defence, security and aerospace companies. We work at the cutting edge of technology, creating more than 100 new inventions every year for customers in over 100 countries.

Apply here: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/d410f3df3f8e

 
Patent Başvurusu ve Faydalı Model başvurusu;Sınırlı bir süre ve yer için üçüncü kişiler tarafından buluşun izinsiz olarak üretilmesini, satılmasını, kullanılmasını veya ithal edilmesini engelleme yoluyla sahibine tanınan tekel haklarıdır. Koruma süreleri patent başvuru tarihi itibarıyla başlar .

Patentlenebilirlik kriterleri yenilik, buluş basamağı ve sanayiye uygulanabilirlik dir.

Yenilik: Buluşun dünya çapında daha önce var olmaması yani tekniğin bilinen durumuna dahil olmaması anlamına gelir. Tekniğin bilinen durumu ise patent başvurusunun yapıldığı tarihten önce buluş konusunda dünyanın herhangi bir yerinde erişilebilir (yazılı veya sözlü tanıtım, kullanım vb. yolla açıklanan) her türlü bilgi anlamına gelmektedir.

Buluş Basamağı: Buluşun, ilgili olduğu teknik alanda uzman bir kişi tarafından tekniğin bilinen durumundan aşikar bir şekilde çıkarılamayacak nitelikte olması anlamına gelmektedir.

Sanayiye Uygulanabilirlik: Buluşun tarım dahil sanayinin herhangi bir dalında üretilebilir, uygulanabilir veya kullanılabilir nitelikte olması anlamına gelir.

Buluşunuzu gizli tuttuğunuz sürece patent başvurusu istediğiniz zaman Asya Patent aracılığı ile yapabilirsiniz.! Ancak profesyonel tavsiye alınması aşağıdaki risklerin göz önünde bulundurulması açısından faydalı olabilir;

• Bir başvurunun çok erken yapılması durumunda ürünün tam olarak geliştirilmemiş olması veya pazarın ürün için hazır olmaması riski,

• Başvurunun geciktirilmesi durumunda bir başkasının aynı fikirlerle kendi adına başvuru yapması riski.

Patent Tescil Süreci

Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan patent başvurusuKHK’nın 42.maddesinde belirtilen unsurları taşıdığı taktirde, başvuru sahibine başvurusunun alındığı ve sicile kaydedildiği şekli inceleme sonucu ile birlikte bildirilir. Şekli şartları sağlamayan başvurulara, eksiklerini giderebilmeleri için üç ay süre verilir.

Bu süre içinde şekli eksiklikler giderilmezse başvuru reddedilmiş sayılır.

Yapılan inceleme sonrasında şekli şartlarla uygunluk açısından bir eksik görülmemesi durumunda, başvuru sahibinden, başvuru tarihinden veya başvuru rüçhan hakkı talep edilmişse, rüçhan tarihinden itibaren on beş ay içerisinde Enstitüye, tekniği bilinen durumu ile ilgili araştırma talebinde bulunması ve ilgili ücreti ödemesi hususunda bildirimde bulunur.

Araştırma talep edilmemesi veya araştırma ücretinin ödenmemesi halinde ise başvuru geri alınmış sayılır. patent başvurusu sahibinin, tekniğin bilinen durumu hakkında ilgili araştırma yapılması talebinden sonra, Türk patent enstitüsü veya uluslararası niteliği tanınmış anlaşmalı araştırma kuruluşları tarafından araştırma raporu düzenlenir.

Araştırma, raporu düzenlendikten sonra, başvuru sahibine tebliğ edilir. Tebliğ tarihinden itibaren üç aylık bir süre içerisinde patent başvurusu sahibinin incelemeli ya da incelemesiz patent verilmesi sistemlerinden hangisini tercih ettiğini bildirmesi gerekir.

Başvuru sahibinin hangi sistemi tercih ettiği ve araştırma raporu Enstitü tarafından yayınlanır. Başvuru sahibinin, üç ay içerisinde tercihini bildirmemesi halinde, incelemesiz sistemi tercih ettiği kabul edilir. İncelemeli sistem tercih edildiyse inceleme raporu aşamasından sonra (1-3 kez) başvuru reddedilir ya da tercih edilir. İncelemesiz sistem tercih edilirse, doğrudan incelemesiz belge verilir.

Patent Başvurusu sırasında Asya Patent’te verilmesi gereken belgeler ve suret saysı;

Özet,tarifname,İstemler, üç nüshaResimler (gerekli görülüyorsa), üç nüshaBaşvuru harcının ve ücretin ödendiğini gösterir belge(banka dekontu asli)Vekaletname ( Noter Onayına Gerek Yoktur ) indirmek için tıklayın.

Özet;

Buluşla ilgili genel teknik bilgi verilen kısımdır. Özet tercihen 50-100 kelimeden oluşur.

Özet, koruma kapsamının belirlenmesinde ve tekniğin bilinen durumunun sınırlarının çizilmesinde kullanılamaz. Sadece teknik bilgi verme amacına hizmet eder.

Özetin en başına “ÖZET”, bunun altına da “BULUŞ BAŞLIĞI” yazılmalıdır. Burada belirtilen buluş başlığı, başvuru formu ve tarifnamenin başındaki başlıkla aynı olmalıdır

Tarifname;

Tarifname, buluşun tüm detayı ile anlatıldığı kısımdır. Tarifname, buluş konusunun ilgili olduğu teknik alanda uzman olan bir kişi tarafından buluşun uygulanabilmesini sağlayacak nitelikte hiçbir şey gizlenmeden açık ve ayrıntılı olmalıdır.

 Tarifnamenin en başına “TARİFNAME”, bunun altına da “Buluş Başlığı” yazılmalıdır.Burada belirtilen buluş başlığı, başvuru formu ve özet sayfasındaki başlıkla aynı olmalıdır.

Buluşun anlaşılır olmasını sağlamak adına, tarifnamenin aşağıdaki kısımlardan oluşması tavsiye edilir:

Teknik Alan

Buluşun hangi teknik alanla ilgili olduğu bu kısımda kısaca (birkaç cümle ile) belirtilir.

Örnek: Buluş, …………….. ile ilgilidir.

Teknik Alan 

Buluşun anlaşılması, araştırılması ve incelenmesi için yurt içi ve yurt dışındaki benzer buluş, teknoloji ya da ürünler (tekniğin bilinen durumu) tarifnamenin bu kısmında anlatılmalıdır. Anlatılacak benzer buluş/teknoloji/ürünler, patent başvurusu/belgesi koruması kapsamında olan yenilikler olabileceği gibi herhangi bir koruma kapsamında olmayan ancak piyasada kullanımda olan teknikler de olabilir.

Buluşun Amacı 

Buluşun, tekniğin bilinen durumundaki teknoloji ya da ürünlere kıyasla getirdiği yenilikler, sağladığı avantajlar, ortadan kaldırdığı dezavantajlar veya çözdüğü problemler anlatılmalıdır. Bu kısım için özellikle ayrı bir bölüm oluşturulmasına gerek yoktur. Bir önceki bölümle beraber de anlatılabilir. Önemli olan, buluşunuzun çözdüğü problemlerin ve sağladığı avantajların anlaşılabilecek şekilde ortaya konmasıdır.

Şekillerin açıklaması 

Başvurunuzda resimler bulunuyorsa, bu resimlerdeki şekillerin kısa açıklamaları bir liste halinde verilmelidir.

Örnek:

Şekil 1: Işıklı uyarı aparatının kullanıldığı telefonun perspektif görünüşü

Şekil 2: Gövdenin perspektif görünüşü

Şekillerdeki referansların açıklaması

Şekillerde bulunan parçalar, işlem adımları ve özellikler gibi unsurlar referans işaretleri ile gösterilir. Bu kısımda, referans işaretleri ve açıklamaları aşağıdaki örnektekine benzer şekilde (hangi referansın hangi parça/özellik için kullanıldığı) bir liste halinde belirtilmelidir. Her parça/özellik için, farklı bir referans verilmelidir. Ancak, verilen referanslar tarifnamenin her yerinde söz konusu parça/özellik için kullanılmalıdır.

Örnek:

1: Işıklı uyarı aparatı

2: Ahize

3: Gövde

Buluşun açıklaması

Bu kısım, şekil ve referansların açıklanmasından sonra, (teknolojik bilginin yaygınlaşmasını sağlamak için) buluşun tüm detayı ile anlatılmaya başlandığı kısımdır. Bu anlatım sırasında, parça ya da özellikten bahsedildikten hemen sonra ilgili referans işareti parantez içinde yazılmalıdır.

Örnek:

………… Ahizenin (2) üzerinde, ana cihaza (A) oturan yüzeyinden başlayarak üst yüzeyine kadar devam eden bir delik (21) bulunmaktadır. …….

Buluşun sanayiye uygulanma biçimi 

Patent başvurusu buluşun ne şekilde uygulanabileceği, nerede kullanılabileceği ve buluştan ne şekilde yararlanılabileceği gibi konular belirtilmelidir.

İstemler

İstemler, buluşun koruma talep edilen, yeni olduğu iddia edilen teknik özelliklerinin belirtildiği kısımdır. Diğer bir ifadeyle, patent başvurusu için koruma kapsamı istemlerle belirlenir. Korunması istenen teknik özellikler istemlere yazılmalıdır. İstemlerde yazılmayan özellikler korunamaz.

İstem sayfasının başına sadece “İSTEMLER” ifadesi yazılmalıdır.

İstemlerin dayanağı tarifnamedir. İstemlerde bahsedilen konuların tarifnamede mutlaka açıklanmış olması gerekir. Diğer bir ifadeyle, istemler, tarifnamede anlatılan buluşun kapsamını aşamaz (tarifnamede bahsedilmemiş bir özellikten istemlerde bahsedilemez).

İstemler, buluşa konu olan tüm temel özellikleri içeren ana (bağımsız) istem içermelidir. Bu ana istemdeki özelliklere ek olarak korunmak istenen alt teknik özellikler varsa, bunlar da bağımlı istemler şeklinde düzenlenebilir. Bir patent başvurusunda ana (bağımsız) istem bulunması zorunludur, ancak bağımlı istem bulunması zorunlu değildir (bir başvuruda sadece bir istem bulunuyorsa, bu istem bağımsız istemdir). Bağımlı istem sayısı birden fazla olabilir.

Resimler;

Tarifnamede anlatılan buluşun gösterildiği teknik resim sayfalarıdır. Başvurularda resim sayfalarının bulunması zorunlu değildir. Ancak, buluşun anlaşılmasını kolaylaştırması bakımından, başvuruda resim sayfalarının da verilmesi tavsiye edilir.

Resimler, çizim aletleri ile ya da bilgisayar programları ile çizilen teknik resimler olmalıdır. Akış şemaları ve diyagramlar teknik resim olarak kabul edilmektedir. Fotoğraflar, tablolar, vb. resim olarak kabul edilmemektedir.

Resim sayfalarının numaralandırılması, diğerlerinden farklı olmalıdır. Bu numaralandırma, patent başvurusu “ilgili sayfanın numarası / toplam resim sayfası sayısı” şeklinde olmalıdır. Örneğin, toplam üç resim sayfası varsa sayfa numaralandırması sırasıyla “1/3, 2/3, 3/3” şeklinde olmalıdır.

Her resim sayfasında birden fazla şekil bulunabilir. Her şeklin altına numarası yazılmalıdır (“Şekil 1” vb.). Bu şekillerin açıklaması tarifnamede yer almalıdır.

Tarifnamede verilen tüm referans (parça) işaretleri şekillerde gösterilmelidir.

Tarifnamede bulunmayan referans numaraları, resimlerde de bulunmamalıdır.

Resimlerde (şekil ve referans açıklamaları vb.) yazılı ifade kullanılmamalıdır. Patent başvurusunda Yazılı ifadeler yerine tarifnamede belirtilen referans işaretleri (“1” vb.) (oklar yardımıyla) ve şekil numaraları (“Şekil 1” vb.) kullanılır. Sadece kaçınılmaz durumlarda, tek kelimeyi (su, buhar, açık, kapalı, AB kesiti vb.) geçmeyecek şekilde yazılı ifadeler kullanılabilir.

Resimlerde (siyah dışında) renk ve gölgelendirme kullanılmaz. Resimlerdeki çizgiler yeterli koyulukta olmalıdır. Şekillerin içi boyalı, gölgeli, siyah veya başka bir renk ile dolu olmamalıdır. Bunun yerine tarama çizgileri kullanılabilir.

Resimler ve detayları üçte iki oranında küçültmede görülecek büyüklükte olmalıdır.

Resimler sayfa kenarlarına çok yakın ya da sayfa dışına taşacak kadar büyük çizilmemelidir.

Resimlerde buluşla ilgili olmayan gereksiz çizimler (antet, çerçeve vb.) bulunmamalıdır.

Resimlerde buluş açısından zorunlu olmadıkça ölçülendirme kullanılmamalıdır.

Türk Patent Enstitüsüne yapılan Patent Başvurusunun incelenmesi Başvuru tarihinin kesinleşmesinden sonra, Enstitü başvurunun; Kanun Hükmünde Kararnamenin 42 ila 52 nci maddelerinde ve bu Yönetmeliğinde belirtilen maddelerinde belirtilen şekli şartlara ve 18 – 25 inci maddelerinde belirtilen fiziksel özelliklere uygunluğunu inceler.

Patent Başvurusu

Başvuru, başvuru tarihi veya rüçhan hakkı talep edilmişse rüçhan tarihinden  itibaren onsekiz aylık sürenin dolması ile Enstitü tarafından bültende yayımlanır. Yayımlanan başvurular bültende periyodik olarak duyurulur.

Yayın aşağıda sayılanları içerir:

a) Patent Başvurusu tarihi ve numarası,

b) Başvuruyu yapanın adı, uyruğu, ikametgahı,

c) Buluşu yapanın adı, uyruğu, ikametgahı,

d) Varsa patent vekilinin adı ve adresi,

e) Buluş başlığı,

f) Talep edilen rüçhan hakkının ülkesi, tarihi ve numarası,

g) Buluşun tasnif sınıf veya sınıfları,

h) Özet,

ı) Tarifname,

j) İstem veya istemler,

k) Resimler.

Patent Başvurusu ve Marka Başvurusu için +90 212 640 90 39 Asya Patenti aramanız yeterli.!

Diyetisyen

, Patent Başvurusu

 
Back
Top